Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

ARTIFICIAL INTELLIGENCE AT EUC
 
Το MSc στην Τεχνητή Νοημοσύνη στο EUC στοχεύει να εκπαιδεύσει και να αναδείξει επαγγελματίες στον τομέα με γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται στις αναδυόμενες ανάγκες της αγοράς. Οι φοιτητές αποκτούν ισχυρό επιστημονικό υπόβαθρο, εμπειρία και τεχνογνωσία  αφού μελετούν εις βάθος τη θεωρία και την πρακτική της τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα εξοπλίζονται με τεχνικές δεξιότητες και κατανόηση της μηχανικής μάθησης, της ανάλυσης και επεξεργασίας μεγάλων δεδομένων (big data), της τεχνητής νοημοσύνης στο gaming και της ρομποτικής, της επεξεργασίας natural language και deep learning. Οι φοιτητές διεξάγουν έρευνα σταστα ερευνητικά κέντρα του Τμήματος που ενισχύει τους πτυχίούχους για επαγγελματική ανέλιξη στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.
 
DATA ANALYTICS IN ACCOUNTING AND FINANCE AT EUC
 
The MSc Data Analytics in Accounting and Finance at EUC aims to train students in key concepts and theories in Accounting, Finance and Data Analytics.  The program equips students with advanced skills, scientific methodologies and analytical tools to meet the challenges of a fast-changing environment where vast amounts of data are available. As new digital technologies continue to be widely adopted in the Accounting and Finance industry, there is an urgent need to equip students with the technological skills and knowledge necessary to use big data in decision-making in the current and future business environment. Data analytics applications impact virtually every business sector and industry, thus graduating students are equipped for a wide range of employment opportunities or for doctoral studies in the field.
 
MEDICAL SCIENCES AT EUC
 
The MSc in Medical Education at EUC prepares students to develop teaching and research skills in order to train health care professionals of the future. Students are equipped with knowledge and skills in teaching, learning and assessment for undergraduate and post-graduate students in healthcare and medical education, both in the conventional and virtual learning environments. The program can be completed with taught coursework only or with coursework and a master’s thesis. Online delivery of the program allows working professionals (GPs, doctors, nurses and other healthcare providers including pharmacy and physical therapy students) the opportunity to upgrade their qualifications. Graduates are able to advance their careers in medical education at universities and other institutions.
 
ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ (CYBERSECURITY)
 
Στον σύγχρονο κόσμο των τεχνολογικών εξελίξεων, η διασφάλιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο  – κρίνεται κρίσιμη και αναγκαία. Το Μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Κυβερνοχώρου του EUC  εξοπλίζει τους φοιτητές με τις κατάλληλες τεχνικές δεξιότητες και γνώσεις  που απαιτεί η διαχείριση της παραβατικότητας που σημειώνεται καθημερινά στον κυβερνοχώρο. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε θέματα σχετικά με την κατανόηση του νόμου, τη διαχείριση κινδύνων, την ηθική ηλεκτρονικής πειρατείας και της κρυπτογράφησης και πραγματοποιώντας συναφείς έρευνες στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα του Τμήματος,  αποκτούν επαρκείς επαγγελματικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πολιτικές και πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο εμβαθύνοντας στον εν λόγω τομέα.
 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ EUC
 
Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημιουργικότητα και Παιχνίδι στην Πρώτη Αγωγή και Εκπαίδευση προετοιμάζει εκπαιδευτικούς για την εκπαίδευση παιδιών προσχολικής ηλικίας, προσφέροντας τη δυνατότητα για εμβάθυνση και εξειδίκευση στο πεδίο της πρώτης αγωγής και εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα ενισχύει τους επαγγελματίες εκπαιδευτικούς με τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες, ενώ, παράλληλα, εισάγει τους φοιτητές σε καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας, αξιοποιώντας τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Οι απόφοιτοι ενισχύσουν τις πιθανότητες εργοδότησης τους στη δημόσια υπηρεσία, ως εκπαιδευτικοί στον συγκεκριμένο τομέα, είτε ως αποσπασμένοι εκπαιδευτικοί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την ανάπτυξη και προώθηση προγραμμάτων. Επίσης, οι εν ενεργεία εκπαιδευτικοί μπορούν να λάβουν μόρια για σκοπούς προαγωγής στις διάφορες βαθμίδες της δημόσιας υπηρεσίας.
 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ EUC
 
Το Μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση στο ΕΠΚ παρέχει στους φοιτητές μια πολυεπιστημονική προσέγγιση στη μελέτη της διοίκησης του δημόσιου τομέα. Τα μαθήματα στους τομείς των Κοινωνικών Επιστημών, Νομικής, Οικονομικών και Δημόσιας Πολιτικής εφοδιάζουν τους φοιτητές με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για απασχόληση στον χώρο του ευρύτερου δημοσίου τομέα σε Κύπρο, Ελλάδα και ΕΕ. Οι φοιτητές αποκτούν γνώσεις στην κοινωνική έρευνα, διοίκηση κοινωνικών υπηρεσιών, ηλεκτρονική διακυβέρνηση και ανάπτυξη δημόσιας πολιτικής. Το πτυχίο προετοιμάζει τους απόφοιτους για μια επιτυχημένη σταδιοδρομία στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις δημόσιες υπηρεσίες και σε κυβερνητικούς, ημικρατικούς και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν για διδακτορικές σπουδές στην Ελλάδα, την Κύπρο ή το εξωτερικό.
 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα ‘Δημόσια Υγεία’ παρέχει στους φοιτητές προηγμένη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση σε όλο το φάσμα της Δημόσιας Υγείας, ώστε να είναι σε θέση να αξιολογούν και να βελτιώνουν τα πρότυπα ποιότητας και τις λειτουργικές δομές στον τομέα της υγείας.  Οι φοιτητές μας αποκτούν τις απαραίτητες επιστημονικές και διοικητικές δεξιότητες προκειμένου να επιφέρουν οργανωτικές μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας, με βάση τα ποιοτικά πρότυπα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Οι απόφοιτοι εργοδοτούνται σε διάφορους τομείς της Δημόσιας Υγείας, ως Διευθυντικά στελέχη Δημόσιων και Ιδιωτικών Νοσοκομείων, Διοικητικοί Λειτουργοί σε Νοσοκομεία και Λειτουργοί Υγείας στο Υπουργείο Υγείας.
 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ: ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό Δημόσιας Υγείας (M.PH.), με κατεύθυνση στην Πρόληψη και Έλεγχο Λοιμώξεων, που προσφέρει στο EUC παρέχει στους φοιτητές και στις φοιτήτριες γνώσεις και δεξιότητες για την εφαρμογή των αρχών της πρόληψης, ελέγχου και διαχείρισης μολυσματικών ασθενειών. Οι φοιτητές/τριες θα αποκτήσουν ειδικές γνώσεις σχετικά με τη Δημόσια Υγεία και θα είναι εξοπλισμένοι/ες με εμπεριστατωμένα εννοιολογικά και πρακτικά εργαλεία για να αντιμετωπίσουν παγκόσμια ζητήματα υγείας και να ανταποκριθούν και να εφαρμόσουν αρχές διαχείρισης σε εστίες ασθενειών και μικροβιακή αντοχή. Το πρόγραμμα παρέχει στους/στις φοιτητές/τριες διεξοδικές γνώσεις για επαγγελματική ανάπτυξη και ερευνητικές δεξιότητες ώστε να συμβάλουν θετικά στον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Η διδασκαλία του με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δίνει την ευελιξία στους εργαζόμενους/ες φοιτητές/τριες να σπουδάζουν στο δικό τους χώρο και χρόνο. Οι απόφοιτοι μπορούν να συνεισφέρουν στις προσπάθειες πρόληψης ασθενειών, παράτασης της ζωής και προαγωγής της υγείας μέσω οργανωμένων προσπαθειών δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών.
 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό Δημόσιας Υγείας (M.PH.), με κατεύθυνση στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη, που προσφέρει το EUC, εξοπλίζει τους φοιτητές και τις φοιτήτριες με γνώση και κατανόηση των αρχών, των αξιών και της οργάνωσης της πρωτοβάθμιας υγειονομικής περίθαλψης σε παγκόσμιο επίπεδο. Το πρόγραμμα παρέχει στους/στις φοιτητές/τριες διεξοδικές γνώσεις για επαγγελματική ανάπτυξη και ερευνητικές δεξιότητες ώστε να συμβάλουν θετικά στον τομέα της Δημόσιας Υγείας. Η διδασκαλία του με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, δίνει την ευελιξία στους εργαζόμενους/ες φοιτητές/τριες να σπουδάζουν στο δικό τους χώρο και χρόνο. Οι απόφοιτοι είναι σε θέση να συνεισφέρουν στην εφαρμοσμένη έρευνα για την υγεία, στη διαμόρφωση και πρακτική άσκηση πολιτικής για τη δημόσια υγεία.
 
ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο EUC σας επιτρέπει να αναπτύξετε τις γνώσεις σας στα σύγχρονα νομικά ζητήματα του ποινικού, διοικητικού, αστικού και διεθνούς εμπορικού Δικαίου με εξειδίκευση στο Δημόσιο Δίκαιο. Το μεταπτυχιακό LLM καλύπτει πλήρως τις νομικές εξελίξεις και τάσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Οι απόφοιτοί μας δύνανται να εργαστούν ως δικηγόροι ή νομικοί σύμβουλοι σε δικηγορικά γραφεία, στο νομικό τμήμα τραπεζών, εμπορικών εταιριών και δημοσίων φορέων και σε διεθνείς ή ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Επιπλέον, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο.
 
ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο EUC σας επιτρέπει να αναπτύξετε τις γνώσεις σας στα σύγχρονα νομικά ζητήματα του ποινικού, διοικητικού, αστικού και διεθνούς εμπορικού Δικαίου με εξειδίκευση στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο. Το μεταπτυχιακό LLM καλύπτει πλήρως τις νομικές εξελίξεις και τάσεις σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Οι απόφοιτοί μας δύνανται να εργαστούν ως δικηγόροι ή νομικοί σύμβουλοι σε δικηγορικά γραφεία, στο νομικό τμήμα τραπεζών, εμπορικών εταιριών και δημοσίων φορέων και σε διεθνείς ή ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Επιπλέον, οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο.
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ
Το MBA μας χαρακτηρίζεται από ένα καινοτόμο μοντέλο μάθησης που προετοιμάζει κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες στρατηγικού σχεδιασμού, επιχειρησιακής διαχείρισης, διαχείρισης ταλέντου και ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομίας και ανάπτυξης. Οι φοιτητές μας είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονες διοικητικές δεξιότητες και επαρκείς γνώσεις ώστε, κατανοώντας τις επιμέρους πτυχές και λειτουργίες της επιχείρησης, να είναι σε θέση να συμβάλλουν στη στρατηγική ανάπτυξή της. Μέσα από το πρόγραμμα αναπτύσσονται και ενισχύονται οι ηγετικές ικανότητες, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και οι αναλυτικές ικανότητες των φοιτητών, σε σχέση με την αντιμετώπιση επιχειρησιακών προκλήσεων. Το MBA προετοιμάζει κατάλληλα τους φοιτητές μας ώστε να διεκδικήσουν θέσεις  σε πολλαπλούς τομείς τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
 
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΚΠΑ
Το Μεταπτυχιακό Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση στο EUC υλοποιείται σε συνεργασία με το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το πρόγραμμα εφοδιάζει τους εκπαιδευτικούς με καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας και δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την ποιοτική και αποτελεσματική διδασκαλία των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή/και αναπηρίες. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατάρτιση των φοιτητών σε θέματα εκπαίδευσης παιδιών με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στο  σχεδιασμό εκπαιδευτικών προσεγγίσεων διαφοροποίησης στο πλαίσιο της ενιαίας εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής, στις διαδικασίες εκπαιδευτικής έρευνας καθώς και την ανάπτυξη προσόντων παιδαγωγικής επάρκειας μέσα από μαθήματα παιδαγωγικής επιστήμης και διδακτικής μεθοδολογίας. Στο πλαίσιο αυτό το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει: υποχρεωτικά και επιλογής μαθήματα σε θέματα φιλοσοφίας, θεωρίας και πρακτικής της ειδικής και της ενιαίας εκπαίδευσης, σε θέματα παιδαγωγικού σχεδιασμού και εκπαιδευτικών προσεγγίσεων για διάφορες ομάδες μαθητών με αναπηρίες και/ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο πλαίσιο της ενιαίας εκπαίδευσης, σε θέματα μεθοδολογίας εκπαιδευτικής έρευνας και μαθήματα διδακτικής μεθοδολογίας και πρακτικής άσκησης σε διάφορες εκπαιδευτικές δομές.
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΗΓΕΣΙΑ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στην Εκπαιδευτική Διοίκηση και Ηγεσία στο EUC εφοδιάζει τους φοιτητές με τις γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για την αντιμετώπιση σύγχρονων ζητημάτων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ενδεικτικά, μερικά από τα ζητήματα που εξετάζονται είναι η διασφάλιση της ποιότητας, η ανάλυση πολιτικής, οι ανθρώπινες σχέσεις και η πολυπολιτισμική εκπαίδευση. Έμφαση δίνεται στην προσαρμογή του προγράμματος προς τις τρέχουσες και αναδυόμενες γνώσεις και τεχνολογίες, αλλά και προς τις μεταβαλλόμενες κοινωνικές συνθήκες. Οι απόφοιτοί μας αναδεικνύονται ως στελέχη/ηγέτες στον τομέα της εκπαίδευσης και χρησιμοποιούν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους για να συμβάλουν καθοριστικά στη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος.
 
ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στις Ελληνικές Σπουδές στο ΕΠΚ προσφέρει τρεις τομείς εξειδίκευσης: Ιστορία, Αρχαιολογία/Τέχνη και Εκπαίδευση /Πολιτιστική Διαχείριση και παρέχει στους φοιτητές μια ολοκληρωμένη μελέτη της πολιτικής, πολιτιστικής, οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας των Ελλήνων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Με τον διεπιστημονικό του χαρακτήρα, το πρόγραμμα εφοδιάζει τους φοιτητές με τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στον ελληνικό πολιτισμό, συμβάλλοντας στη δυνατότητα συστηματικής μελέτης, διαιώνισης και προώθησης αυτής της πολύτιμης κληρονομιάς. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ανθρώπους της τέχνης και εργαζόμενους σε πολιτισμικούς φορείς, σε ιδρύματα συλλογικής μνήμης όπως μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχεία και σε δημόσιους οργανισμούς σχετικούς με τον πολιτισμό.
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και Συμβουλευτική στο EUC είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα, το οποίο παρέχει τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για την άρτια προετοιμασία εξειδικευμένων επιστημόνων που θα καλούνται να βοηθήσουν άτομα, ώστε αυτά να συνειδητοποιήσουν τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους, να λάβουν τις σωστές εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις και να σχεδιάσουν αποτελεσματικά τη σταδιοδρομία τους. Επιπρόσθετα, οι απόφοιτοι ασχολούνται με την προαγωγή της επιστημονικής γνώσης μέσω σχετικών ερευνών, την πραγματοποίηση μελετών και την εφαρμογή προγραμμάτων σχετικά με τη Συμβουλευτική και τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Οι απόφοιτοι απασχολούνται στην εκπαίδευση, σε τμήματα ανθρώπινου δυναμικού, σε φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης και σε κέντρα συμβουλευτικής και υποστήριξης νέων και ενηλίκων.
 
ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ: ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Το Πρόγραμμα προσφέρει πλήρως διαδικτυακή μεταπτυχιακή εκπαίδευση στη Λογοπαθολογία με μαθήματα υψηλών θεωρητικών, ερευνητικών και κλινικών προδιαγραφών, και με στοχευμένη έρευνα. Οι κατευθύνσεις Λογοπαθολογία-Παιδιά και Λογοπαθολογία-Ενήλικες παρέχουν εξειδικευμένη γνώση και δεξιότητες για την πρόληψη, ανίχνευση, διάγνωση, αντιμετώπιση, και πληροφόρηση  όσον αφορά διαταραχές λόγου, γλώσσας, επικοινωνίας, και σίτισης σε παιδιά και ενήλικες διαφόρων πολιστιμικών ομάδων. Το Πρόγραμμα ενισχύει τις τεκμηριωμένες κλινικές δεξιότητες των φοιτητών για απασχόληση σε διάφορα εργασιακά περιβάλλοντα όπως νοσοκομεία, σχολεία, ιδιωτικό τομέα, και κέντρα αποκατάστασης. Εμπλουτίζει τη γνώση και τις δεξιότητες των φοιτητών στην εκπόνηση, μελέτη και κριτική αξιολόγηση Έρευνας και Τεκμηρίωσης και προετοιμάζει τους φοιτητές για περαιτέρω σπουδές / έρευνα στη Λογοπαθολογία. Το Μεταπτυχιακό προσφέρει δυνατότητες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης σε λογοθεραπευτές και συνεισφέρει στο υψηλό επίπεδο υπηρεσιών Λογοπαθολογίας με τις τελευταίες εξελίξεις στην θεωρητική και κλινική έρευνα.
 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσικής στο EUC αποσκοπεί στην παροχή γνώσεων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων και στάσεων που θα επιτρέψουν στους φοιτητές να διακριθούν ως μουσικοπαιδαγωγοί, αλλά και να καταδείξουν τη σημαντικότητα της μουσικής εκπαίδευσης στη σύγχρονη κοινωνία. Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Μουσική προσφέρει την επιλογή ειδίκευσης στη Μουσική Παιδαγωγική ή Μουσική Σύνθεση. Οι απόφοιτοι του προγράμματος αποτελούν άρτια προετοιμασμένους επαγγελματίες στον τομέα της μουσικής παιδαγωγικής, με ευρεία και εις βάθος μόρφωση και κατάρτιση σε θεωρητικό, μουσικό και παιδαγωγικό επίπεδο.  Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό θεωρείται επιπρόσθετο προσόν για προαγωγή/ανέλιξη στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση, σε τοπικές κοινότητες και σε πολιτιστικούς οργανισμούς, ενώ, παράλληλα, αξιοποιείται σε θέσεις εποπτείας/διοίκησης ωδείου ή ιδιωτικού στούντιο και διεύθυνσης χορωδιακού ή οργανικού συνόλου.
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Ποινικό Δίκαιο παρέχει εξειδικευμένες γνώσεις και περαιτέρω εμβάθυνση στον τομέα του ουσιαστικού και δικονομικού ποινικού δικαίου. Το πρόγραμμα παρέχει εις βάθος ανάλυση των νέων μορφών εγκληματικότητας όπως το οικονομικό έγκλημα και οι σύγχρονες εκδοχές τρομοκρατίας, ενώ παράλληλα εξοπλίζει τους φοιτητές με γνώσεις που αφορούν σε εκσυγχρονιστικές μεθόδους αντιμετώπισης του εγκλήματος. Το πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε δικηγόρους, δικαστές, στελέχη υπηρεσιών ασφαλείας και αστυνομίας, στελέχη Υπουργείων δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως καθώς και σε οποιονδήποτε άλλο νομικό και ειδικό επιστήμονα, ο οποίος ενδιαφέρεται για εξειδίκευση και επικαιροποιημένη γνώση στον τομέα του ποινικού δικαίου.
 
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ STEAM ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στις Τεχνολογίες Μάθησης & Επικοινωνίας και Εκπαίδευση STEAM στο ΕΠΚ έχει σχεδιαστεί λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για εκπαιδευτικούς με δεξιότητες στον σχεδιασμό και την εφαρμογή σύγχρονων μαθησιακών περιβαλλόντων, εκπαιδευτικών εργαλείων και εκπαιδευτικού υλικού που χρησιμοποιούν αναδυόμενες τεχνολογίες. Το πρόγραμμα προσφέρει μαθήματα εξ αποστάσεως και ηλεκτρονικής μάθησης, με εκπαιδευτικά πολυμέσα και εφαρμογές Διαδικτύου για τη μάθηση και επικοινωνία, ώστε οι εκπαιδευτικοί να εφοδιαστούν με τα εργαλεία που απαιτούνται για την ανάπτυξη προγραμμάτων που χρησιμοποιούν αυτές τις νέες τεχνολογίες. Το Μεταπτυχιακό συμβάλλει στην εξέλιξη της κουλτούρας του εκπαιδευτικού από το παραδοσιακό μοντέλο μάθησης σε αυτό των σύγχρονων ψηφιακών μαθησιακών διαδικασιών με την αξιοποίηση των τεχνολογιών cloud, της διαδικτυακής μάθησης και των πολυμέσων. Οι απόφοιτοί μας γίνονται εκπαιδευτικοί, διευθυντές και ηγέτες στον τομέα της εκπαίδευσης και είναι σε θέση να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές με την εφαρμογή των  διαρκώς εξελισσόμενων τεχνολογιών.
 
ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στην Ψυχική Υγεία Παιδιού και Εφήβου στο EUC παρέχει στους επαγγελματίες και σε όσους επιθυμούν να εργαστούν με αυτές τις ηλικίες, τις αναλυτικές δεξιότητες, τις πρακτικές εργασίας και τις ερευνητικές μεθόδους που απαιτούνται για την εξέλιξη του τομέα της ψυχολογικής υγείας. Το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές λεπτομερή γνώση των τάσεων πολιτικής και των καινοτόμων πρακτικών στον τομέα της ψυχικής υγείας που σχετίζεται με παιδιά, νέους και τις οικογένειές τους. Με έμφαση στην έγκαιρη παρέμβαση ως προληπτικό μέτρο, τα βασικά μαθήματα του προγράμματος αναπτύσσουν δεξιότητες και γνώσεις που σχετίζονται με την ψυχολογική ανάπτυξη των παιδιών και των εφήβων. Έμφαση δίνεται στις ερευνητικές μεθόδους, τον σχεδιασμό και την αξιολόγηση που σχετίζονται με τη συμπεριφορά και την ανάπτυξη της υγείας των παιδιών και των εφήβων. Υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών του τμήματος, οι φοιτητές συμμετέχουν ενεργά σε εξειδικευμένη έρευνα, μέσα από την οποία ενισχύονται οι γνώσεις τους στον επιλεγμένο τομέα τους. Οι απόφοιτοι είναι σε θέση να συμβάλουν στον σχεδιασμό στρατηγικών που προωθούν την ένταξη και την προστασία των παιδιών και των αναδυόμενων ενηλίκων σε διάφορους φορείς ή να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές σε συναφείς τομείς.
 

Φαρμακευτικές Βιοεπιστήμες και Ανάπτυξη Φαρμάκων στο EUC

Το μεταπτυχιακό στις «Φαρμακευτικές Βιοεπιστήμες και Ανάπτυξη Φαρμάκων» στο EUC είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να εξοπλίσει τους φοιτητές/τριες με τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις και την πρακτική εμπειρία για την κατανόηση και τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες παραγωγής ενός νέου φαρμακευτικού προϊόντος.

Αποσκοπεί στην απόκτηση δεξιοτήτων για μια σταδιοδρομία στη φαρμακοβιομηχανία, σε δημόσιους και ιδιωτικούς ερευνητικούς οργανισμούς, καθώς και στις ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων των χωρών της ΕΕ.                                                

Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρεται με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, παρέχοντας στους φοιτητές/τριες την ευελιξία μελέτης στον προσωπικό τους χώρο και χρόνο. Με την καινοτόμο διαδικτυακή πλατφόρμα, οι φοιτητές/τριες έχουν πρόσβαση στα μαθησιακά υλικά, ενώ μπορούν να αλληλοεπιδρούν  με ένα διαδραστικό περιεχόμενο σπουδών και να συνεργάζονται με τους καθηγητές/τριες και τους συμφοιτητές/τριες από οπουδήποτε στον κόσμο. Επιπλέον, όσοι φοιτητές/-τριες το επιθυμούν, μπορούν να εκπονήσουν δια ζώσης ερευνητική μεταπτυχιακή διατριβή στα προηγμένης τεχνολογίας εργαστήρια του EUC κατά το τελευταίο εξάμηνο των σπουδών.

Οι αιτητές/τριες πρέπει να κατέχουν Πτυχίο ή ισοδύναμο προσόν αναγνωρισμένου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από Σχολές/Τμήματα Φαρμακευτικής, Χημείας, Βιολογίας, Βιοτεχνολογίας, Βιοχημείας, Βιοεπιστημών, Βιοϊατρικών Επιστημών και άλλα συναφή Τμήματα.

 

Για το πρόγραμμα σπουδών παρακαλώ ακολουθήστε τον σύνδεσμο ΕΔΩ.

Scroll to Top