Μεταπτυχιακά Δια ζώσης

DATA ANALYTICS IN ACCOUNTING AND FINANCE AT EUC
 
The MSc Data Analytics in Accounting and Finance at EUC aims to train students in key concepts and theories in Accounting, Finance and Data Analytics.  The program equips students with advanced skills, scientific methodologies and analytical tools to meet the challenges of a fast-changing environment where vast amounts of data are available. As new digital technologies continue to be widely adopted in the Accounting and Finance industry, there is an urgent need to equip students with the technological skills and knowledge necessary to use big data in decision-making in the current and future business environment. Data analytics applications impact virtually every business sector and industry, thus graduating students are equipped for a wide range of employment opportunities or for doctoral studies in the field.
 
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Φυσικοθεραπεία και Άσκηση στο EUC αποτελεί το πρώτο αναγνωρισμένο, πιστοποιημένο πρόγραμμα του είδους του σε Κύπρο και Ελλάδα. Το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές τα απαραίτητα εφόδια για την άρτια και αποτελεσματική άσκηση των καθηκόντων τους στον ευρύτερο χώρο της αποκατάστασης και, ειδικότερα, στον ανταγωνιστικό και μαζικό αθλητισμό, τη γενικότερη φυσική δραστηριότητα και τον αθλητισμό αναψυχής. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε προηγμένα εργαστήρια και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις.
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΥΒΕΡΝΟΑΣΦΑΛΕΙΑ (CYBERSECURITY) ΣΤΟ EUC
Στον σύγχρονο κόσμο των τεχνολογικών εξελίξεων, η διασφάλιση της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο  – κρίνεται κρίσιμη και αναγκαία. Το Μεταπτυχιακό στην Ασφάλεια Κυβερνοχώρου του EUC  εξοπλίζει τους φοιτητές με τις κατάλληλες τεχνικές δεξιότητες και γνώσεις  που απαιτεί η διαχείριση της παραβατικότητας που σημειώνεται καθημερινά στον κυβερνοχώρο. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε θέματα σχετικά με την κατανόηση του νόμου, τη διαχείριση κινδύνων, την ηθική ηλεκτρονικής πειρατείας και της κρυπτογράφησης και πραγματοποιώντας συναφείς έρευνες στα εργαστήρια και τα ερευνητικά κέντρα του Τμήματος,  αποκτούν επαρκείς επαγγελματικές δεξιότητες που τους επιτρέπουν να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πολιτικές και πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο εμβαθύνοντας στον εν λόγω τομέα.
 
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στη Βιολογία του Καρκίνου στο EUC αποτελεί το πρώτο και μοναδικό πρόγραμμα αυτού του είδους που προσφέρεται στην Κύπρο. Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα, το πρόγραμμα παρέχει στους φοιτητές μία εις βάθος κατανόηση των πολύπλοκων μηχανισμών που υποκινούν την ανάπτυξη του καρκίνου. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται στην εφαρμογή νέων προληπτικών, διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής για την παροχή εξατομικευμένης ιατρικής θεραπείας σε ασθενείς με καρκίνο. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απόφοιτους προγραμμάτων Βιολογίας, Βιοϊατρικών Επιστημών, Φαρμακευτικής, Ιατρικής, Ακτινοδιαγνωστικής/Ακτινοθεραπείας, Νοσηλευτικής καθώς επίσης και σε απόφοιτους προγραμμάτων των θετικών επιστημών που μπορούν να συσχετιστούν με τη Βιολογία, όπως το πρόγραμμα της Χημείας, της Φυσικής και της Πληροφορικής. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις και ενισχύουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους πλάι σε ακαδημαϊκό προσωπικό εγνωσμένου κύρους και διακεκριμένους επισκέπτες καθηγητές από το εξωτερικό
 
ΜΒΑ – ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Το MBA μας χαρακτηρίζεται από ένα καινοτόμο μοντέλο μάθησης που προετοιμάζει κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων για να ανταποκριθούν στις σύγχρονες ανάγκες στρατηγικού σχεδιασμού, επιχειρησιακής διαχείρισης, διαχείρισης ταλέντου και ανθρώπινου δυναμικού, καινοτομίας και ανάπτυξης. Οι φοιτητές μας είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονες διοικητικές δεξιότητες και επαρκείς γνώσεις ώστε, κατανοώντας τις επιμέρους πτυχές και λειτουργίες της επιχείρησης, να είναι σε θέση να συμβάλλουν στη στρατηγική ανάπτυξή της. Μέσα από το πρόγραμμα αναπτύσσονται και ενισχύονται οι ηγετικές ικανότητες, οι επικοινωνιακές δεξιότητες και οι αναλυτικές ικανότητες των φοιτητών, σε σχέση με την αντιμετώπιση επιχειρησιακών προκλήσεων. Το MBA προετοιμάζει κατάλληλα τους φοιτητές μας ώστε να διεκδικήσουν θέσεις  σε πολλαπλούς τομείς τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στην Επαγγελματική Ασφάλεια δίνει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους από κλάδους όπως μηχανολογίας, θετικών επιστημών, ψυχολογίας, διοίκησης επιχειρήσεων, υγείας να αναπτύξουν γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της Ασφάλειας και Υγείας στο εργασιακό περιβάλλον. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται σε διάφορους τομείς όπως στον εντοπισμό των κίνδυνων, την αξιολόγηση των ρίσκων και τη σύσταση μεθόδων ελέγχου. Οι φοιτητές μπορούν να διερευνήσουν το συγκεκριμένο τομέα ενδιαφέροντος τους κατά την ολοκλήρωση της μεταπτυχιακής τους διατριβής. Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εγγραφούν ως Σύμβουλοι Εξωτερικών Υπηρεσιών Προστασίας και Πρόληψης (ΕΞΥΠΠ), αφού πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας.
 
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στην Εφαρμοσμένη Αθλητική Επιστήμη στο EUC εφοδιάζει τους φοιτητές με προηγμένη και εφαρμοσμένη γνώση σε τομείς όπως η Βιοχημεία της άσκησης, η Αθλητική Εμβιομηχανική, η Αθλητική Διατροφή, η Εργοφυσιολογία, η Εργομετρία, ο Προπονητικός Σχεδιασμός και άλλοι συναφείς τομείς. Οι φοιτητέςμέσω μια άρτια δομημένης μαθησιακής εμπειρίας, αναπτύσσουν τις απαραίτητες δεξιότητες οι οποίες απαιτούνται για το σχεδιασμό, την καθοδήγηση και την αξιολόγηση και της προπόνησης και της φυσικής κατάστασης αθλητών και αθλουμένων. Οι φοιτητές εξειδικεύονται τόσο στη Μεγιστοποίηση της Αγωνιστικής Απόδοσης σε ό,τι αφορά στον αγωνιστικό αθλητισμό, καθώς επίσης στην προαγωγή της ανθρώπινης υγείας και ευρωστίας του ευρύτερου πληθυσμού. Η φοίτηση πραγματοποιείται σε ένα υπερσύγχρονο και δυναμικό ακαδημαϊκό και ερευνητικό περιβάλλον, όπου μέσω διαδραστικών εφαρμογών παρέχεται η δυνατότητα στους επαγγελματίες του αθλητισμού να συμπληρώσουν τις γνώσεις και να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες που απαιτεί η επαγγελματική τους εξέλιξη και ανάπτυξη.
 
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ EUC
Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Εφαρμοσμένη Διατροφή και Διαιτολογία στο EUC παρέχει προηγμένες θεωρητικές γνώσεις και την απαιτούμενη πρακτική κατάρτιση που απαιτείται για την εξειδίκευση των επαγγελματιών υγείας, στα πεδία  της Κλινικής Διαιτολογίας και της Αθλητικής Διατροφής. Οι απόφοιτοι αποκτούν τα απαραίτητα επιστημονικά εφόδια που απαιτούνται για την αξιολόγηση της κατάστασης θρέψης ατόμων σε φυσιολογικές και μη καταστάσεις, με σκοπό την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση συγκεκριμένων παθήσεων που σχετίζονται με τη διατροφή. Οι απόφοιτοι με εξειδίκευση στην Αθλητική Διατροφή συμβάλουν ενισχυτικά στην προώθηση και εξασφάλιση της σωστής διατροφής των αθλούμενων και των πρωταθλητών, με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας, σε συνδυασμό πάντοτε με τη βέλτιστη απόδοση. Ο μεταπτυχιακός τίτλος στην Εφαρμοσμένη Διατροφή και Διαιτολογία (MSc) του EUC είναι αναγνωρισμένος με απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο και αντίστοιχο των Ελληνικών Πανεπιστημίων και έχει πλήρη ακαδημαϊκά και επαγγελματικά Δικαιώματα, με εκείνα των μεταπτυχιακών των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Οι απόφοιτοι μπορούν να εγγραφούν στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων Τροφίμων, Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει τις βασικές σπουδές τους στη Διατροφή και τη Διαιτολογία.
 
ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ: ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΟ EUC
To Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Λογοπαθολογίας είναι το πρώτο πιστοποιημένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Λογοπαθολογία στην Κύπρο και την Ελλάδα.  Η κατεύθυνση Λογοπαθολογία: Διαταραχές Επικοινωνίας εμβαθύνει τη διεπιστημονική προσέγγιση,  και προάγει ερευνητικές δεξιότητες στη Λογοπαθολογία.  Παρέχει σε αποφοίτους συναφών επιστημών (εκτός Λογοθεραπείας) εμβάθυνση στη διεπιστημονική μελέτη Διαταραχών Επικοινωνίας για βέλτιστη υποστήριξη παιδιών και ενηλίκων.  Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους απόφοιτους για διδακτορικές σπουδές και έρευνα στις Διαταραχές Επικοινωνίας.  Το ευέλικτο πρόγραμμα μαθημάτων παρέχει ευκαιρίες σε εργαζόμενους/ες φοιτητές να προωθήσουν την εξειδίκευση και την επαγγελματική τους προοπτική.
 
ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ: ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΟΓΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ EUC
To Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Λογοπαθολογίας είναι το πρώτο πιστοποιημένο μεταπτυχιακό κλινικό πρόγραμμα στη Λογοπαθολογία στην Κύπρο και την Ελλάδα.  Το Πρόγραμμα παρέχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στη Κλινική Λογοπαθολογία, εμβαθύνει τη διεπιστημονική προσέγγιση,  και προάγει ερευνητικές δεξιότητες στη Λογοπαθολογία. To Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινική Λογοπαθολογία παρέχει σε απόφοιτους προγραμμάτων Λογοθεραπείας εμπλουτισμό της γνώσης και των δεξιοτήτων πρόληψης, διάγνωσης, και παρέμβασης σε διαταραχές Λόγου, Ομιλίας, και Κατάποσης με έμφαση σε τεκμηριωμένες κλινικές πρακτικές. Το πρόγραμμα προετοιμάζει τους απόφοιτους για διδακτορικές σπουδές και έρευνα στην Λογοπαθολογία.  Το ευέλικτο πρόγραμμα μαθημάτων παρέχει ευκαιρίες σε εργαζόμενους/ες φοιτητές να προωθήσουν την εξειδίκευση και την επαγγελματική τους προοπτική. 
 
ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στη Μαιευτική στο EUC παρέχει γνώσεις και δεξιότητες υψηλής ποιότητας, μέσα από μία διεπιστημονική και διαθεματική προσέγγιση. Το πρόγραμμα στοχεύει στην επίτευξη της άρτιας εκπαίδευσης και κατάρτισης των φοιτητών στο γνωστικό αντικείμενο της Μαιευτικής, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση της παροχής ποιοτικής υποστήριξης της προγεννητικής και περιγεννητικής φροντίδα της μητέρας και του βρέφους.  Η θεωρητική κατάρτιση συνδυάζεται με εργαστηριακή εμπειρία και κλινική άσκηση για την απόκτηση των απαραίτητων στάσεων και δεξιοτήτων, όπως αυτές καθορίζονται από τη Διεθνή Συνομοσπονδία Μαιών. Οι φοιτητές εκπαιδεύονται στις υπερσύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις της Ιατρικής Σχολής του EUC, ενώ η κλινική άσκηση πραγματοποιείται σε μαιευτήρια δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων, επιτρέποντας στους φοιτητές να αποκτήσουν εξειδικευμένη εμπειρία στην περιγεννητική περίθαλψη. Οι απόφοιτοι του προγράμματος πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια για εγγραφή στο Μητρώο Μαιών του Κυπριακού Συμβουλίου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.
 
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Μουσικής στο EUC, μέσω των δύο κατευθύνσεων που προσφέρει, αποσκοπεί στην παροχή γνώσεων και την καλλιέργεια δεξιοτήτων και στάσεων που θα επιτρέψουν στους φοιτητές να διακριθούν ως εκτελεστές και συνθέτες αλλά και να καταδείξουν τη σημαντικότητα της μουσικής στη σύγχρονη κοινωνία. Οι απόφοιτοι του προγράμματος θα αποτελούν άρτια προετοιμασμένους εκτελεστές και συνθέτες, με ευρεία και εις βάθος μόρφωση και κατάρτιση σε θεωρητικό και μουσικό επίπεδο.  Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό θεωρείται επιπρόσθετο προσόν για καλλιτεχνική βελτίωση των σολιστικών δεξιοτήτων καθώς και δεξιοτήτων δημιουργίας μουσικών έργων των υποψήφιων φοιτητών, προσφέρει δυνατότητες ανέλιξης στη δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευσης, τοποθέτησης σε τοπικές κοινότητες και πολιτιστικούς οργανισμούς, ενώ, παράλληλα, αξιοποιείται σε θέσεις διαχείρισης ωδείου ή ιδιωτικού στούντιο και συμμετοχής σε οργανικά ή χορωδιακά σύνολα ως εκτελεστών.
 
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟ EUC
Το Μεταπτυχιακό στη Νοσηλευτική στο EUC προσφέρει την ευκαιρία σε πτυχιούχους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους, τις κλινικές δεξιότητές τους και να ειδικευτούν σε  τρεις κατευθύνσεις:
 
·         Κοινοτική Νοσηλευτική
·         Νοσηλευτική Ψυχικής Υγείας 
·         Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική
 
Οι απόφοιτοι/ες της κατεύθυνσης  Νοσηλευτικής Ψυχικής Υγείας έπειτα από υποβολή σχετικής αίτησης στο Συμβούλιο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Κύπρου εγγράφονται στο Μητρώο Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας.
 
ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ ΣΤΟ EUC

Το MSc στην Ορθοδοντική είναι ένα τριετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρει την θεωρητική και κλινική εκπαίδευση στον ειδικευόμενο οδοντίατρο για την απόκτηση του τίτλου του ειδικού ορθοδοντικού. Η εκπαίδευση ικανοποιεί όλες τις προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus, ακολουθεί τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Συμβουλευτικής Επιτροπής της ειδικότητας της Ορθοδοντικής του Ηνωμένου Βασιλείου και συμβαδίζει με τις κατευθυντήριες γραμμές για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ορθοδοντική της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορθοδοντικών.

Ο ειδικευόμενος θα αποκτήσει την κατάλληλη γνώση, τις επιστημονικές προσεγγίσεις και τις κλινικές δεξιότητες του ειδικού ορθοδοντικού καθώς επίσης και την αίσθηση επαγγελματισμού, ενδιαφέροντος και διερεύνησης. Το πρόγραμμα αποβλέπει στην προετοιμασία του οδοντιάτρου για την άσκηση της ειδικότητας, με σύγχρονο και προηγμένο τρόπο, παρέχοντας μία ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή εκπαίδευση με επαρκή κλινική εμπειρία σε διαφορετικές θεραπευτικές μεθόδους.

 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ EUC
Στο Μεταπτυχιακό (MSc) στο Computer Science του EUC γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι όλων των επιστημονικών κλάδων, όπως Διοίκηση Επιχειρήσεων, Μαθηματικών, Φυσικής και Εκπαίδευσης, αλλά και Πληροφορικής. Μετά από μια ολοκληρωμένη και σφαιρική θεώρηση των βασικών τομέων της πληροφορικής, οι φοιτητές αποκτούν μια ολοκληρωμένη γνώση των βασικών τομέων της πληροφορικής και εφοδιάζονται με εξειδικευμένη τεχνογνωσία ώστε να διακριθούν σε διεπιστημονικές καριέρες σχετικές με αναδυόμενους τεχνολογικούς τομείς όπως Machine Learning, Web Technologies και Human-Computer Interaction. Σημαντική παράμετρο του προγράμματος αποτελεί η διεξαγωγή της μεταπτυχιακής διατριβής, κατά την οποία οι φοιτητές διενεργούν ανεξάρτητη και επιστημονική έρευνα, αποκτώντας την κατάλληλη προετοιμασία για να ακολουθήσουν διδακτορικές σπουδές ή να εισέλθουν με επιτυχία σε ένα ευρύ φάσμα σταδιοδρομιών, σε αναρίθμητους τομείς. 
 
Scroll to Top