Διδακτορικά Δια ζώσης

ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ EUC
Το Διδακτορικό πρόγραμμα στη Βιολογία του Καρκίνου και την Κλινική Ογκολογία, το οποίο προσφέρεται από κοινού από τη Ιατρική Σχολή και τη Σχολή Θετικών Επιστημών, προετοιμάζει τους υποψήφιους διδάκτορες να γίνουν ανεξάρτητοι ερευνητές στις βιοϊατρικές επιστήμες, συμβάλλοντας στην πρόοδο στην πρόληψη, την ανίχνευση και τη θεραπεία του καρκίνου. Οι φοιτητές λαμβάνουν θεμελιώδη και προηγμένη εκπαίδευση στη Βιολογία του Καρκίνου, την Κλινική Ογκολογία, τη Βιοστατιστική και τη Μεθοδολογία Έρευνας. Μέσα από διδασκόμενα μαθήματα και εντατική ερευνητική εργασία, οι φοιτητές εξερευνούν τη μοριακή αιτιολογία και την κλινική παρουσίαση διαφόρων ανθρώπινων καρκίνων. Μέσω του προγράμματος, οι φοιτητές αναπτύσσουν ανεξάρτητες πρακτικές εργαστηριακές και κλινικές δεξιότητες χρησιμοποιώντας εξοπλισμό και τεχνικές τελευταίας τεχνολογίας, και ενθαρρύνονται να επιλύουν προβλήματα και να καινοτομούν για την αντιμετώπιση σημαντικών βιολογικών και ιατρικών ζητημάτων. Οι απόφοιτοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν το ισχυρό επιστημονικό τους υπόβαθρο για συνεχή έρευνα και εξειδίκευση σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, ερευνητικά εργαστήρια, διαγνωστικά κέντρα, καθώς και βιοτεχνολογικές και φαρμακευτικές βιομηχανίες.
 
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ EUC
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν προηγμένες ερευνητικές και αναλυτικές δεξιότητες στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Παρέχει στους φοιτητές το θεωρητικό υπόβαθρο καθώς και την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες μέσω της διεξαγωγής καινοτόμων ερευνών στη διοίκηση επιχειρήσεων με τη συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα της σχολής. Το πρόγραμμα σπουδών φιλοδοξεί να προετοιμάσει τους φοιτητές για μια πετυχημένη σταδιοδρομία σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και να προετοιμάσει κορυφαία στελέχη για να μπορούν να διαχειριστούν πολύπλοκα και δυναμικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Οι απόφοιτοι διδάκτορες θα μπορούν να εργαστούν σαν ακαδημαϊκοί, η ερευνητές η σύμβουλοι στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.
 
MEDICAL SCIENCES AT EUC
The PhD in Medical Sciences provides advanced training in the primary areas of Basic Science, Clinical and Translational Science and Medical Education. Rigorous and multi-disciplinary, the program supports scientific inquiry to develop leaders in the medical sciences. During their studies, PhD candidates may be employed as scientific collaborators, clinical trainers or laboratory assistants at the School of Medicine, thus gaining academic experience. Graduates will be able to work as academics, researchers, scholars, experts or consultants in a variety of public and private health sectors, in decision-making and policy formulating functions.
 
ΑΣΚΗΣΗ, ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ EUC
Το διδακτορικό πρόγραμμα στην Άσκηση, Υγεία και Διατροφή καταρτίζει τους/τις υποψηφίους σε ένα ευρύ φάσμα συναφών ειδικοτήτων (Επιστήμες Άσκησης, Υγείας και Διατροφής) καθιστώντας τους/τις ανεξάρτητους μελετητές και ερευνητές/τριες στους τομείς αυτούς, δίνοντας έμφαση στην αλληλεπίδραση μεταξύ Άσκησης, Υγείας και Διατροφής αναπτύσσοντας καινοτόμες δοκιμές παρέμβασης, ενώ παράλληλα ενσωματώνει καινοτόμες ερευνητικές μεθοδολογίες μέσω της πιο σύγχρονης τεχνολογίας. Μέσα από την έρευνα και την εμπειρία που θα αποκτήσουν οι απόφοιτοι του διδακτορικού, μπορούν να διεκδικήσουν θέσεις σε ακαδημαϊκά ιδρύματα, να εργαστούν σε ερευνητικά κέντρα και να διαχειριστούν αυτόνομα ερευνητικά προγράμματα. Μπορούν, επίσης, να εργαστούν ως σύμβουλοι ή εμπειρογνώμονες σε διάφορους οργανισμούς ιδιωτικού ή δημόσιου ενδιαφέροντος και γενικά να αναλάβουν την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε κάθε τομέα που άπτεται της Άσκησης, της Υγείας και της Διατροφής.
 
ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ EUC
Το διδακτορικό πρόγραμμα στη Δημόσια Υγεία εξοπλίζει τους φοιτητές με τις αναγκαίες δεξιότητες και ικανότητες που απαιτούνται ώστε να επιτύχουν ακαδημαϊκά και ερευνητικά και να γίνουν επιτυχημένοι επιστήμονες τόσο στην τοπική όσο και στη διεθνή ερευνητική κοινότητα στον τομέα αυτό. Μέσα σε τουλάχιστον τρία χρόνια, οι υποψήφιοι διδάκτορες αναπτύσσουν κριτική σκέψη και άποψη, δημιουργούν ερευνητική νοοτροπία και καθίστανται ερευνητικά αυτόνομοι και ικανοί να σχεδιάζουν, να εξελίσσουν, να εφαρμόζουν και να συντονίζουν ερευνητικές μελέτες και να παρουσιάζουν και να τεκμηριώνουν τα ευρήματα τους ενώπιων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος θα είναι σε θέση να εργαστούν ως ακαδημαϊκοί, ερευνητές, μελετητές, εμπειρογνώμονες ή σύμβουλοι σε διάφορους τομείς της Δημόσιας Υγείας. Μπορούν να απασχολούνται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, σε κέντρα λήψης αποφάσεων και διαμόρφωσης πολιτικής, σε εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις ή σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα μπορούσαν επίσης να ακολουθήσουν καριέρα ως μεταδιδακτορικοί ερευνητές σε ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και δίκτυα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και στην επιτυχή εκμετάλλευση των μεγάλων διαθέσιμων ευκαιριών χρηματοδότησης έρευνας σε συναφή πεδία.
 
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ EUC
Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για φοιτητές που επιθυμούν να αποκτήσουν προηγμένες ερευνητικές και αναλυτικές δεξιότητες στον τομέα της διοίκησης επιχειρήσεων. Παρέχει στους φοιτητές το θεωρητικό υπόβαθρο καθώς και την ευκαιρία να αποκτήσουν εμπειρίες μέσω της διεξαγωγής καινοτόμων ερευνών στη διοίκηση επιχειρήσεων με τη συμμετοχή τους σε ερευνητικά προγράμματα της σχολής. Το πρόγραμμα σπουδών φιλοδοξεί να προετοιμάσει τους φοιτητές για μια πετυχημένη σταδιοδρομία σε πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα, σε δημόσιους και ιδιωτικούς οργανισμούς, καθώς και να προετοιμάσει κορυφαία στελέχη για να μπορούν να διαχειριστούν πολύπλοκα και δυναμικά επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Οι απόφοιτοι διδάκτορες θα μπορούν να εργαστούν σαν ακαδημαϊκοί, η ερευνητές η σύμβουλοι στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα.
 
ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ EUC
Οι διδακτορικοί φοιτητές έχουν προτεραιότητα για μερική ή ολική απασχόληση σε ερευνητικά προγράμματα του Τμήματος Επιστημών της Αγωγής με βάση τα ερευνητικά τους ενδιαφέροντα ή/και την ειδίκευση του διδακτορικού που παρακολουθούν. Στόχος θα είναι η απόκτηση ερευνητικής πείρας και ανάπτυξη ερευνητικών δεξιοτήτων στους τομείς των ερευνητικών τους ενδιαφερόντων, ενώ θα καλλιεργήσει και την ικανότητα λήψης αποφάσεων και επίλυση προβλημάτων τους σε βασικά θέματα της εκπαίδευσης. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους υπάρχει δυνατότητα εργοδότησης ως επιστημονικοί συνεργάτες στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής, και με βάση τα προσόντα και την προηγούμενη πείρα τους θα αναλαμβάνουν – υπό την επίβλεψη μελών ΔΕΠ- διδακτικά καθήκοντα σε προπτυχιακά του Τμήματος με στόχο την απόκτηση διδακτικής πείρας σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
 
ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΟ EUC
Το Διδακτορικό πρόγραμμα στη Μουσική, με τις τρεις κατευθύνσεις του, δίνει τη δυνατότητα σε φοιτητές υψηλού επιπέδου να αναπτύξουν και να αναβαθμίσουν την ερευνητική τους δραστηριότητα στα πεδία της μουσικής παιδαγωγικής, μουσικολογίας και σύνθεσης, διαμορφώνοντας μια κριτική και ενεργή δράση στο ερευνητικό, ακαδημαϊκό και πολιτιστικό γίγνεσθαι. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να διευρύνουν την ακαδημαϊκή και ερευνητική τους εξειδίκευση στα γνωστικά τους πεδία. Η ερευνητική τους ενασχόληση θα τους παρέχει τα εφόδια να εφαρμόσουν τις αποκτηθείσες γνώσεις και δεξιότητες ούτως ώστε να είναι σε θέση να δράσουν ως καταξιωμένες προσωπικότητες στην Κύπρο, στον ευρύτερο ελληνικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό.
 
ΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΣΤΟ EUC
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους με προηγμένα ερευνητικά ενδιαφέροντα στην επιστήμη του δικαίου, οι οποίοι δύνανται να διεξαγάγουν έρευνα επί θέματος και να εκπονήσουν διατριβή 80,000-100,000 λέξεων. Η διδακτορική διατριβή θα πρέπει να συνιστά αυθεντική, σημαντική και ουσιαστική συνεισφορά στην επιστημονική γνώση στο τομέα στον οποίο αναφέρεται. Επιπροσθέτως, οι διδακτορικοί φοιτητές θα κληθούν να παρακολουθήσουν μαθήματα μεθοδολογίας της νομικής έρευνας, καθώς και σεμινάρια επί εξειδικευμένων νομικών ζητημάτων. Ο απώτερος στόχος του προγράμματος είναι η εξέλιξη του διδακτορικού φοιτητή σε ανεξάρτητο ερευνητή ικανό να παράγει επιστημονικό έργο ανώτατου επιπέδου στον κλάδο της νομικής. Οι απόφοιτοι διδάκτορες θα μπορούν εργαστούν ως λέκτορες ή μεταδιδακτορικοί ερευνητές σε πανεπιστήμια ή κέντρα έρευνας ή να εργαστούν ως δικηγόροι, νομικοί σύμβουλοι ή υπεύθυνοι νομικών τμημάτων μεγάλων οργανισμών, ιδιαίτερα όταν απαιτείται εξειδίκευση σε συγκεκριμένο τομέα δικαίου. Θα μπορούν επίσης να διεκδικήσουν θέσεις εργασίας στα όργανα και οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται σε κλάδους που αναφέρονται ή είναι συναφείς με το δίκαιο.
 
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΣΤΟ EUC
Το διδακτορικό πρόγραμμα στη Πληροφορική παρέχει στους μελλοντικούς διδάκτορες τις θεωρητικές και ερευνητικές γνώσεις ώστε να συμβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην τοπική και διεθνή ερευνητική κοινότητα στον τομέα της Πληροφορικής.  Μέσα από μια ελάχιστη διάρκεια 3 ετών, οι απόφοιτοι μας διαμορφώνουν κριτική σκέψη, αποκτούν ερευνητική κουλτούρα, και καθίστανται ερευνητικά αυτόνομοι να αναπτύσσουν και να συντονίζουν ερευνητικές μελέτες και να παρουσιάζουν και να τεκμηριώνουν τα ευρήματα τους ενώπιων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους οι διδάκτορες θα είναι σε θέση να εργαστούν ως ακαδημαϊκοί, ερευνητές, μελετητές, εμπειρογνώμονες ή σύμβουλοι σε πληθώρα τομέων στη Πληροφορική τόσο στο δημόσιο όσο και στο ιδιωτικό τομέα σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα. Θα μπορούσαν επίσης να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους ως μεταδιδακτορικοί ερευνητές σε Ευρωπαϊκά και Διεθνή ερευνητικά προγράμματα και δίκτυα, τα οποία αποσκοπούν στην ανάπτυξη βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα της Πληροφορικής καθώς και να αξιοποιήσουν επιτυχώς τις μεγάλες ευκαιρίες ερευνητικής χρηματοδότησης οι οποίες παρέχονται.
 
ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ EUC
Οι υποψήφιοι διδάκτορες Φυσικοθεραπείας αποκτούν μέσω του Προγράμματος αυτού τις απαραίτητες ακαδημαϊκές και ερευνητικές δεξιότητες ώστε να συνεισφέρουν και να ενισχύσουν την τοπική και διεθνή ερευνητική κοινότητα. Μέσα από μια ελάχιστη τριετή φοίτηση, οι φοιτητές διαμορφώνουν κριτική σκέψη και άποψη, αποκτούν ερευνητική κουλτούρα, και καθίστανται ερευνητικά αυτόνομοι και ικανοί να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν, να εφαρμόζουν και να συντονίζουν ερευνητικές μελέτες και να παρουσιάζουν και να τεκμηριώνουν τα ευρήματα τους ενώπιων της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος θα είναι σε θέση να εργαστούν ως ακαδημαϊκοί, ερευνητές, μελετητές, εμπειρογνώμονες ή σύμβουλοι σε διάφορους τομείς Φυσικοθεραπείας. Μπορούν να απασχολούνται στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, σε κέντρα λήψης αποφάσεων και διαμόρφωσης πολιτικής, σε εθελοντικές και μη κυβερνητικές οργανώσεις ή σαν ελεύθεροι επαγγελματίες. Θα μπορούσαν επίσης να ακολουθήσουν καριέρα ως μεταδιδακτορικοί ερευνητές σε ευρωπαϊκά και διεθνή ερευνητικά προγράμματα και δίκτυα που αποσκοπούν στην ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας στον τομέα της Φυσιοθεραπείας και στην επιτυχή εκμετάλλευση των μεγάλων διαθέσιμων ευκαιριών χρηματοδότησης έρευνας σε συναφή πεδία.
 
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ EUC
Το Διδακτορικό Πρόγραμμα στην Ψυχολογία δίνει την ευκαιρία στους υποψηφίους διδάκτορες να διεξάγουν εμπεριστατωμένη έρευνα στον κλάδο της Ψυχολογίας, επιλέγοντας ανάμεσα στην Κλινική, τη Συμβουλευτική, την Αναπτυξιακή, τη Σχολική, την Κοινωνική Ψυχολογία ή τη Νευροψυχολογία. Ο απώτερος στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει ερευνητές σε πρώιμα στάδια της καριέρας τους ώστε να γίνουν ανεξάρτητοι ερευνητές και να είναι σε θέση να επιτελούν ενδελεχή έρευνα στον κλάδο της Ψυχολογίας που τους ενδιαφέρει. Οι κάτοχοι του Διδακτορικού Διπλώματος στην Ψυχολογία θα μπορούν να απασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα Έρευνας στην Κύπρο και το εξωτερικό.
 
Scroll to Top